33. آنچه براى زنان نیکوست این است که ( بدون ضرورت ) مردان نامحرم را نبینند ، و نامحرمان نیز آنها را ننگرند .
(بحار الانوار ، ج 37 ، ص 69)
34. اى رسول خدا ، سلمان از سادگى لباس من تعجب نمود ، سوگند به خدایى که تو را مبعوث فرمود ، مدت پنج سال است فرش خانه ما پوست گوسفندى است که روزها بر روى آن شترمان علف مىخورد و شبها بر روى آن مىخوابیم ، و بالش ما چرمى است که از لیف خرما پر شده است .
(بحار الانوار ، ج 8 ، ص 303)
35. آن لحظهاى که زن در خانه خود مىماند ، ( و به امور زندگى و تربیت فرزند مىپردازد ) به خدا نزدیکتر است .
(بحار الانوار ، ج 43 ، ص 92)
36. به او گفته شد : اى دختر رسول خدا ، دستهایت زخم شده است ، خود را به زحمت مینداز ، در کنار شما خدمتکار منزلتان فضه ایستاده است ، کار منزل را به او واگذار ! حضرت زهرا ( علیها السلام ) پاسخ داد : " رسول خدا ( صلى الله علیه و آله ) به من سفارش فرمود که کارهاى خانه را با فضه تقسیم کنم ، یک روز او کار کند و روز دیگر من ، دیروز نوبت او بود و امروز نوبت من است " .
(الخرائج و الجرائح لقطبالدین راوندى ، ص 530)
37. حضرت على و فاطمه ( علیهما السلام ) در تقسیم وظایف زندگى زناشویى از رسول خدا ( صلى الله علیه و آله ) راهنمایى خواستند . فرمودند : کارهاى داخل منزل را فاطمه ( علیها السلام ) و کارهاى بیرون منزل را على ( علیه السلام ) انجام دهد . پس حضرت زهرا ( علیها السلام ) با خوشحالى فرمود : " جز خدا کسى نمىداند که از
این تقسیم کار تا چه اندازه خوشحال شدم ، زیرا رسول خدا مرا از انجام کارهایى که مربوط به مردان است بازداشت " .
(بحار الانوار ، ج 43 ، ص 81)
38. حضرت زهرا ( علیها السلام ) در لحظههاى واپسین زندگى ، پس از وضو گرفتن به اسماء بنت عمیس فرمود : " اى اسماء ! عطر مرا همان عطرى که همیشه مىزنم ، و پیراهنى را که همیشه در آن نماز مىگزارم بیاور و بر بالینم بنشین ، هرگاه وقت نماز شد مرا از خواب بیدار کن ، اگر بیدار شدم که نماز مىگزارم ، و اگر بیدار نشدم کسى را به دنبال على ( علیه السلام ) بفرست " .
(کشف الغمه ، بیروت : دار الاضواء ، ج 2 ، ص 122)
39. حضرت فاطمه ( علیه السلام ) به زن مؤمنهاى که در یک بحث دینى و عقیدتى بر زنى فاسد و از دشمنان اهل بیت ، غلبه کرده و بسیار خوشحال شده بود ، فرمود :
" همانا شادى فرشتگان در غلبه تو بر آن زن معاند ، بیش از شادى توست ، و اندوه و نگرانى شیطان و دوستان شیطان در این شکست ، بیشتر و شدیدتر از آن زن شکست خورده است " .
(بحار الانوار ، ج 2 ، ص 8)
40. آنگاه که در روز قیامت برانگیخته شوم ، از گناهکاران امت پیامبر ( صلى الله علیه و آله ) شفاعت خواهم کرد .
(احقاق الحق ، ج 10 ، ص 367)
41. اگر به آنچه به شما امر مىکنیم عمل مىکنى و از آنچه شما را برحذر مىداریم دورى مىکنى ، از شیعیان ما مىباشى ، والا هرگز .
(بحار الانوار ، ج 68 ، ص ص 155)
42. شیعیان ما از بهترین افراد اهل بهشتند ، و همه دوستان ما و دوستان دوستان ما و دشمنان دشمنان ما و کسى که با قلب و زبان تسلیم ما اهل بیت شده ، در صورتى که از اوامر ما سرپیچى کنند و نواهى و موارد پرهیز را محترم نشمرند ، از شیعیان واقعى ما نخواهند بود ، با این حال جایگاهشان در بهشت خواهد بود ، ولى بعد از پاک شدن از گناهان به وسیله بلاها و مصیبتها در دنیا ، یا تحمل مشکلات و شدائد روز قیامت و یا قرار گرفتن اندک زمانى در طبقات بالاى جهنم و چشیدن عذاب ، تا اینکه ما به خاطر دوستىشان با ما نجاتشان داده و آنان را به پیشگاه خودمان انتقال خواهیم داد .
(بحار الانوار ، ج 68 ، ص 155)
43.پیامبر گرامى اسلام ( صلى الله علیه و آله ) حوادث تلخ آینده را براى حضرت زهرا ( علیها السلام ) توضیح داد و به شهادت حضرت ابا عبدالله الحسین ( علیها السلام )
اشاره کرد . حضرت فاطمه ( علیها السلام ) فرمود : " اى پدر ! چه کسى فرزندم و نور چشم و میوه دلم ، حسین ( علیه السلام ) را شهید مىکند " ؟ فرمود : " بدترین افراد امت من ". حضرت زهرا ( علیها السلام ) پرسید : " اى پدر سلام مرا به حضرت جبرئیل برسان و از او بپرس که در کجا حسین مرا شهید مىکنند " ؟
رسول خدا ( صلى الله علیه و اله ) فرمود : " در سرزمینى که به آن کربلا مىگویند ".
پس حضرت فاطمه ( علیها السلام ) فرمود : ! اى پدر در برابر خواستههاى خدا تسلیم و راضىام و به خدا توکل کردهام " .
(نهج الحیاة ، ص 208)
44. یکى از زنان مدینه خدمت زهرا ( علیها السلام ) رسید و گفت : مادر پیرى دارم که در مسایل نماز سؤالاتى دارد و مرا فرستاده است تا مسایل شرعى نماز را از شما
بپرسم . حضرت زهرا فرمود : بپرس . و آنگاه مسایل فراوانى مطرح کرد و پاسخ شنید. در ادامه پرسشها آن زن خجالت کشید و گفت : اى دختر رسول خدا بیش از این نباید
شما را به زحمت اندازم .
حضرت فاطمه ( علیها السلام ) فرمودند : " باز هم بیا و آنچه سؤال دارى بپرس ، آیا اگر کسى را روزى اجیر نمایند که بار سنگینى را به بام بالا ببرد و در مقابل صد هزار دینار طلا مزد بگیرد ، چنین کارى براى او دشوار است " ؟ گفت : خیر . حضرت ادامه دادند : " من هر مسألهاى را که پاسخ مىدهم ، بیش از فاصله بین زمین و عرش گوهر و لؤلؤ پاداش مىگیرم ، پس سزاوارتر است که بر من سنگین نیاید . "
(بحار الانوار ، ج 2 ، ص 3)
45. اى ابا الحسن ، در همین ساعت به خواب رفتم ، پس محبوبم رسول خدا را در قصرى از مروارید سفید دیدم . چون مرا دید ، فرمود : دخترم ! به نزد من بشتاب که سخت مشتاق توام . بىصبرانه پاسخ دادم : سوگند به خدا پدر جان ، اشتیاق من براى زیارت شما شدیدتر است . در این هنگام پدرم فرمود : تو امشب در پیش ما خواهى بود . على جان ! رسول خدا آنچه وعده دهد راست است و به آنچه عهد و پیمان بندد وفا مىکند .
(بحار الانوار ، ج 43 ، ص 179)
46. فرزندانم دیشب را گرسنه به روز آوردند ، فرزند کوچک من " حسین " در میدان جنگ کشته مىشود . در کربلا فرزندم را با حیله و تزویر شهید مىکنند ، واى و نکبت و عذاب بر قاتلانش باد .
(بحار الانوار ، ج 35 ، ص 239)
47 از دنیاى شما سه چیز محبوب من است : 1 - تلاوت قرآن 2 - نگاه به چهره رسول خدا ( صلى الله علیه و آله ) 3 - انفاق در راه خدا
(نهج الحیاة ، ص 271)
48. اى ابا الحسن ( على علیه السلام ) ! همانا رسول خدا ( صلى الله علیه و آله ) با من پیمان بسته و خبر داده است که من اول کسى خواهم بود که به آن حضرت مىپیوندم و گریزى از آن نیست . پس على جان ، در برابر اوامر و فرمان و خواست خداوند بزرگ ، بردبار و به حکم او راضى باش .
(نهج الحیاة ، ص 233)
49. تلاوت کننده سورههاى حدید و واقعه و الرحمن ، در آسمانها و زمین اهل بهشت خوانده مىشود .
(کنز العمال ، ج 1 ، ص 582)
50. در سر سفره غذا ، دوازده دستور العمل ارزشمند وجود دارد که سزاوار است هر مسلمانى آنها را بشناسد . چهارتاى آن واجب و چهارتاى آن مستحب و چهارتاى آن
نشانه ادب است .
چهار دستور العمل واجب عبارتند از 1- شناخت و معرفت پروردگار ( که نعمتها از اوست ) 2- راضى به نعمتهاى خدا بودن 3- گفتن " بسم الله الرحمن الرحیم " در آغاز غذا 4- شکر و سپاسگذارى خدا . و چهار دستور العمل مستحب عبارتند از : 1- وضو گرفتن قبل از غذا 2- نشستن به جانب چپ 3- در حال نشسته غذا خوردن 4- غذا خوردن با سه انگشت . و اما چهار دستورالعملى که نشانه ادب است : 1- از آنچه در پیش روى شماست بخورید 2- لقمهها را کوچک بردارید 3- غذا را خوب بجوید و با شدت نرم کنید 4- کمتر در صورت دیگران هنگام غذا خوردن بنگرید .
(عوالم العلوم للعلامة البحرانی ، ج 11 ، ص 629)
51. روزى پدرم رسول خدا " که درود خدا بر او و خاندان او باد " به على ( علیه السلام ) نگاه کرد و سپس با اشاره به او فرمود : این مرد و پیروان او در بهشتند .
(ینابیع المودة ، ص 257)
52. رسول گرامى اسلام " که درود خدا بر او و خاندان او باد " به على ( علیه السلام ) فرمود : اى ابا السحن همانا تو و پیروان تو در بهشت موعود خواهید بود .
(نهج الحیاة ، ص 326)
53. حضرت فاطمه زهرا ( علیها السلام ) فرمود : پیامبر گرامى اسلام (ص) فرمودند : فاطمه پاره تن من است ، پس هر که او را بیازارد مرا آزرده است .
(بحار الانوار ، ج 28 ، ص 303)
54. در خدمت مادر باش ، زیرا بهشت زیر پاى مادران است .
(نهج الحیاة ، ص 312)
55.حسن جان ! مانند پدرت على (ع) باش و ریسمان را از گردن حق بردار خداى احسان کننده را پرستش کن و با افراد دشمن و کینهتوز دوستى مکن
(بحار الانوار ، ج 43 ، ص 286)
منبع: باشگاه خبرنگاران